Het proces van Bedenken

In de eerste weken (module) hebben de docenten bij het kennisgebied Bedenken ons laten denken over wat een proces is. Dit doen ze doormiddel van een opdracht je iets moet maken dat niks voorstellen maar wel wat te maken moet hebben met een bepaald gevoel zoals boos of verdrietig. Door goed na te denken over hoe je het laat overkomen  heb je dus een proces, waar jij stap voor stap nadenkt over hoe jij het een angstig voorwerp laat worden. Door deze manier van denken keek ik al snel anders op het werk dan ik maakte voor dat ik op Nimeto zat.

Etaleren

Op Nimeto krijgen we het vak realiseren (etaleren) hier leren we allerlei dingen, zoals de compositie regels hoe ga je parfum etaleren, hoe kun je stofferen of hoe kan je een stof in een bepaalde plooi neerleggen.

 

Daarbij leren wij hoe je eigen decoratie kan maken/ophangen en wat voor decoratie je etalage kan geven.

 

Digitaal Ontwerpen

Bij Digitaal Ontwerpen leer je dingen over hoe je moet fotograferen, Illustrator of Photoshop moet werken en hoe je progamma's upload op je computer. In het begin van het jaar waren we vooral bezig met je computer installeren en hoe je met Photoshop moet werken. Zelf heb ik computer progamma's snel onder de knie en snapte al snel wat  de docenten bedoelde. Ik heb met digitaal ontwerpen zoveel geleerd dat ik nu zelf al een beetje zonder les bepaalde progamma's kan begrijpen.

Visualiseren

Visualiseren is een vak waarin je gaat bedenken hoe jij je werk het duidelijkst op papier kan zetten. Visualiseren bestaat uit schetsen en mooie grote uitwerkingen maken. Visualiseren is vooral veel tekenen, maar je kan het ook combineren met de computer.

Als je aan het visualiseren bent, zet je een idee uit je hoofd op beeld, zodat het voor de klant veel duidelijker wordt.

Bij visualiseren heb ik dat vooral geleerd, dat het niet om één perfecte tekening gaat.

Het is een verzameling van meerdere tekeningen die je klant duidelijk maakt wat jij wilt.