Ik heb het vaak over mijn grote inspiratiebronnen, wie of wat zij die en welke nog meer?

Ellen Wennink

Mijn grootste inspiratiebron is mijn eigen tante. Zij is zelf een kunstenares en geeft tekenlessen aan kinderen en volwassen. Zij geeft mij tekenles en zij heeft mij elk jaar wel weer nieuwsgierig gemaakt,t voor een nieuw soort tekenmateriaal of tekenmanier.

Sommige tekenmaterialen of tekenmanieren gebruik ik nog steeds.

Inspiratie uit kunst

Uit kunst kun je ook veel inspiratie halen, namelijk uit schilderijen van Gauguin een schilder die van Gogh heeft gekend. Of jij kan uit foto's of meubel stukken die zijn gedecoreerd inspiratie uit halen. Zelf raak ik vaak geïnspireerd van oude schilders of schilders van deze tijd maar ook ben ik eens geïnspireerd door de ogen van een Aap ik vond deze zo bijzonder dat ik daar een tekening van wilde maken.

Pinterest

Net zoals elke vormgever raak ik ook snel geïnspireerd door Pinterest

Dit niet alleen omdat ik Pinterest leuk vind, Pinterest heeft ook bepaalde ideeën waarvan je kan zeggen dat had ik ook kunnen maken. Zelf zag ik dat iemand van een paar gardes theelicht houdertjes had gemaakt. Dit vond ik zo leuk om te zien en gaf mij de inspiratie om iets heel anders te gaan doen met een garde. om er bijvoorbeeld een hoofdkrabber van te maken.

Youtube

Ook van Youtube haal ik mijn inspiratie. Vele Youtubers maken namelijk DIY's.

Deze kijk ik heel graag, maar soms probeer ik het zelf ook uit. De meeste DIY's zijn meestal van huidverzorging, maar ik heb ook DIY's gezien waar mensen dingen maakten van oude kleding en daar een nieuw kledingstuk van maakten. Of van hoe kun jij je kamer mooier in richten en hoe kun jij je kwasten kan versieren of jouw kamer kan opfleuren met een glitter champagne.

Instagram

Instagram is een nieuw soort Pinterest. Het is een platform waar je van alles kan vinden. Je hebt er bijvoorbeeld heel veel soorten tutorials: Van make-up tot aan korte DIY's of recepten en wat is "Wat is kan beter".

Google

Google, Google is your Friend zeggen mensen. En in het geval van inspiratie beelden vinden naast Pinterest is Google een hele mooie plaats, want ook daar zijn nog hele inspirerende afbeeldingen. Daarnaast is het zo dat Google de grootste zoekmachine van de wereld is, en ook voor onderzoek naar bepaalde vormen kennis kan je naast je docent ook Google gebruiken.