Excursies

In Oktober is er altijd in Eindhoven een Dutch Design Week. Wij zijn met Nimeto er heen gegaan en hebben daar veel interessante en inspirerende dingen gezien. Het is heel cool om te zien dat men ook op andere manieren naar Design kijkt. Het gaat er niet allemaal om dat het mooi is maar ook handig is. En er worden nieuwe uitvindingen tentoongesteld.

Domtoren, Nimeto museum

Na ons eerste project zijn we op een soort excursie gegaan naar de Domtoren.

Daar hebben we geleerd over de geschiedenis van de toren en  genoten van het uitzicht. Ik heb daar heb ik een paar mooie foto's gemaakt. Later op de dag zijn we naar het Nimeto Museum gegaan en hebben een rondleiding gehad en geleerd over hoe ze vroeger werkte met patronen en hoe ze verf maakten. Er zijn in dit musseum nog hele oude patronen en drukwerk waar je inspiratie uit kan halen.

Het Nieuwe Instituut en de Kunsthal

In Rotterdam hebben zijn we naar het Nieuwe Instituut en de Kunsthal gegaan.

Bij de Kunsthal in Rotterdam was er een tentoonstelling van Peter Lindbergh. Daar hebben we gekeken en veel inspiratie heb op gedaan. Van de foto's op de tentoonstelling heb ik foto's gemaakt die ik weer bewerkt heb.

 

In het Nieuwe Instituut hadden ze verschillende soorten tentoonstellingen.

Ze hadden daar een tentoonstelling van screansavers. Voor de schermen hebben we met een paar meiden foto's gemaakt. En door het licht dat daar op de schermen komt krijg je de patronen op jou te zien. Zo kun je er met Photoshop veel leuk dingen mee doen.

Euroshop

We zijn met school naar Euroshop gegaan in Dusseldorf. Daar hebben we rond gekeken naar wat voor een stands van creatieve bedrijven er zijn. Wat ik vooral veel heb geleerd is dat je er niet alleen als een winkelbedrijf kan zijn. Maar ook als een bedrijf die winkelbenodigdheden verkoopt voor de winkels. Zoals etalagefiguren (mannequins) en bepaalde kassa's. We moesten daar een interview doen in het engels met een bedrijf.

Naast dat ik mijn engels aan het verbeteren ben, merk ik ook dat ik heel erg benieuwd was naar de mensen zelf. Het interessantste vond ik dat ze veel moeite doen om een stand zo opvallend en bijzonder mogelijk willen maken zodat het bijna een kunstwerk is.